Ödəniş hesabımda nə üçün bloklanmış məbləğ var?

Uber hesabınız üzrə yeni ödəniş üsulu əlavə edildiyi və ya bir neçə gün ərzində istifadə edilmədiyi zaman Uber onu yoxlayır.

Bunun üçün, biz sizin hesabınızda kiçik bir məbləği tuturuq, lakin bu, hesabınızdan silinmir. Lakin kartı verən bankınızda o, "baxılma" statusuna malik ola bilər. Nəzərinizə çatdırırıq ki, əksər banklar öncədən bloklanmış məbləğin hesaba geri qaytarılması barədə müştəriləri xəbərdar etmirlər.

Səfərin əvvəlində də Uber ödəniş üsulunuzdan istifadə edərək, səfərin ilkin gediş haqqı məbləğini bloklaya bilər. Hesabınızda göstərilən ödəniş vasitəsində bu məbləğ "baxılma" statusuna malik olacaqdır. Səfər tamamlandıqdan sonra bloklanmış məbləğdən sifariş üzrə gediş haqqını ödəmək üçün istifadə olunacaqdır.

Səfər ləğv edilibsə və ya yekun gediş haqqı tətbiqdə marşrutunuz üçün sistem tərəfindən hesablanmış ilkin qiymətdən fərqlidirsə, ödəniş vasitənizin bloklanması ləğv olunacaq. Belə olduğu təqdirdə, hesabınızdan səfər üçün ancaq faktiki gediş haqqı silinəcək. Lakin, buna baxmayaraq bankınızın qaydalarından asılı olaraq, öncədən bloklanmış məbləğ bir müddət ərzində hesabınızda əks olunmaya bilər.

Xahiş edirik, sizi maraqlandıran məbləğin hesabınızdan silinmədiyinə, lakin bloklandığına əmin olmaq üçün banka müraciət edin.